Волинь

Волинянин понад 60 років не розлучається з власним трактором

Чоловік має справу з трактором 60 літ.  Про це повідомляє  ” Вісник” .
Аркадій Тимофійович Теслюк – один зі старожилів села Щурин Рожищенського району Волині. Він вже давно на заслуженому відпочинку, та не знає, що таке сидіти склавши руки. Маючи під вісімдесят літ, разом з дружиною обробляє два гектари землі ще й іншим людям служить. Наймають його як вправного тракториста.

Дружину замінила її подруга

– О-о, Аркадій Тимофійович у нас трактором, як на ровері гасає, – говорить голова Щуринської сільської ради Василь Карпюк.

Поважає в цьому селі Теслюка кожен. Кажуть, дуже роботящий і безвідмовний: «Дай, Боже, йому здоров’я!»

На своєму віку чоловікові довелося немало пізнати і радостей, і печалей. З першою дружиною Ніною прожив 24 роки, двох донечок виховали. Та жінка передчасно відійшла в інший світ. А замінила вдівцю кохану… її подружка.

– Така доля – на Волинь мене приперла, – говорить баба Наталя.

Вона сама – з Львівщини. Теж вже була замужем, та своїх діток Господь їй не послав. А з Аркадієм зійшлася після смерті Ніни, з якою змалку товаришувала, бо виросли в одному селі.

– Чи добре вас прийняли дідові дочки? – запитую.

– Дуже! То такі добрі дівчата! – щиро говорить бабуся.

Гордиться ними, як своїми рідними. А дід і собі підхвалює:

– Одна на Харківщині живе, інша – у Франції. Є внуки і правнуки. Ех, тільки далеко…

«На пенсію не обіжаюсь»

Аркадій Тимофійович не плачеться, що лишився ніби й при великій родині, але сам. Бо тужити йому ніколи. Разом з бабою Наталею від рання до смеркання в роботі. Тримають корову, поросят, всяке птаство. І двом гектарам поля дають раду! У голові крутилося запитання: «А для чого людям в такому віці стільки господарки?» Та дід Аркадій, розповідаючи про життя, мимоволі на нього відповів:

– А як інакше? Людина мусить працювати.

Він – найстарший в околиці тракторист, трудиться на ниві з 1960 року! Спершу – в колгоспах, пізніше – на своїх хлібах. Бо коли рідний колгосп «розкидали», Аркадій Тимофійович викупив тракторця – і досі ним служить людям.

– Ви не думайте, пенсія нормальна, обіжатися не буду, – каже. І, усміхаючись, додає: – Та й хіба я старий? Тільки років назбирав багато. Дасть Бог – ще назбираю.

Leave a Comment