Волинь

На Волині з’явиться ще один сучасний ЦНАП


На свято Водохреща Павлівська сільська рада Іваничівського району урочисто відкриє сучасний центр надання адміністративних послуг.  Про це повідомляє Волинь.
Він забезпечить доступом до високоякісних адміністративних послуг більше восьми тисяч жителів ОТГ та інших населених пунктів Іваничівщини. На облаштування приміщення вкладено майже вісім мільйонів гривень. Найбільше – шість мільйонів гривень – це кошти ДФРР (державного фонду регіонального розвитку), і по одному мільйону витрачено з інфраструктурної субвенції та власних коштів громади.

Створення центрів надання адміністративних послуг стало можливим завдяки реформі децентралізації, коли державна влада передала органам місцевого самоврядування повноваження та фінанси.

Суттєву допомогу в розробці сучасного дизайну, будівництві, інституційному створенні ЦНАПу, а також в оснащенні центру технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням та меблями павлівчан отримано завдяки програмі «U-LEAD з Європою». Це міжнародна програма, яка фінансується Європейським Союзом та його членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Створення центрів надання адміністративних послуг стало можливим завдяки реформі децентралізації, коли державна влада передала органам місцевого самоврядування повноваження та фінанси. Тепер жителям, а особливо сільської місцевості, простіше здійснити всі «паперові» операції, пов’язані з нерухомістю, землею та іншими діями в законодавчому полі.

Leave a Comment