Волинь Новини

Спортсмени-пауерліфтери боролися за зимовий кубок Луцька. ФОТО

В обласному центрі Волині відбувся Зимовий кубок Луцька з багатоповторного жиму штанги лежачи.

Змагання відбулися у спортивному клубі Plaza, – про це розповів тренер клубу Роман Зелінський.

До Луцька приїхали спортсмени з різних куточків Волині – Нововолинська, Турійська, Ковеля, Рожища. Цьогоріч змагання вийшли за рамки області, адже позмагатися за головні нагороди прибули учасники із Івано-Франківська та з Дубна Рівненської області.

Загалом спробувати свої сили наважилися близько 30 спортсменів. Їх ділили не за віком, чи вагою, а за тим, яку вагу вони осилювали. Тобто пауерліфтер обирав собі вагу, яку буде тиснути і тоді за формулою співвідношення ваги і віку судді вираховували найкращі результати.

За результатами змагань, перше місце в командному заліку посіла команда з Луцька, друге місце спортсмени з Дубна, а бронзові нагороди завоювали спортсмени з Турійська.

Поза конкурсом виступав учасник з Іванич, який тиснув від грудей 200-кілограмову та 150-кілограмову штангу.

На церемонії нагородження переможців також привітали Василя Петращака, якому присвоїли звання «Кандидата в майстри спорту».

Як зазначив тренер Роман Зелінський, такі заходи відіграють велику роль у мотивації людей.

«Такі змагання заохочують до занять спортом. Люди приходять в тренажерний зал і 50% з них не розуміє для чого вони туди прийшли. Тренуються, бо це круто, модно. А такі змагання зацікавлюють і спонукають ставити перед собою конкретні цілі», – сказав тренер.

Leave a Comment