Волинь Новини

Юні лучани змагалися з професійними гравцями на «Святі баскетболу». ФОТО

У Луцьку відбулося «Свято баскетболу» за участі юних спортсменів та баскетболістів команди «Старий Луцьк Університет».

Дійство відбулося у суботу, 28 грудня в спорткомплексі СНУ.

Організатором дійства став БК «Старий Луцьк Університет». Також допомогу в ораганізації свята надав Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки та Федерація баскетболу міста Луцька.

Головними учасниками події стали діти, які займаються баскетболом у КДЮСШ № 1, тренуються під керівництвом тренерів БК «Старий Луцьк» та всі охочі спробувати свої баскетбольні сили нарівні з професійними гравцями.

Для учасників підготували цікаві інтерактиви, конкурси, естафети.

«Для кожної людини, яка займається баскетболом, розвиток – пограти з гравцями вищої ліги. Вони приходять сюди  величезним завданням і їх це мотивує займатися цим видом  спорту. Такі баскетбольні ранки дуже цікаві для дітей», – сказав гравець «Старого Луцька» Володимир Шевчук.

Віце-президент БК «Старий Луцьк Університет» Дитро Чайковський розповів, що «Свято баскетболу відбувається вперше і на меті організатори мали перш за все створити гарний настрій для учасників.

«Ми чекаємо коли ці діти будуть підростати, розвиватися  і поступово поповнюватимуть ряди першої команди. Звичайно хотілося б, щоб перед новим роком в дітей був гарний настрій. Ми хочемо показати, що баскетбол – не лише змагання, а й гарно проведений час. Хочемо щоб після закінчення цього свята в дітей залишилося гарне враження», – зазначив Дмитро Чайковський.

Він додав, що в матчі дітей проти професійних баскетболістів, для останніх ускладнять завдання і зроблять певні обмеження, щоб діти були в рівних умовах з гравцями Вищої ліги.

«Надіюся, що це свято стане традиційним і з кожним роком ми будемо святкувати такі події з більшим розмахом», – підсумував віце-президент «Старого Луцька».

Для естафет дітей поділили на чотири команди, капітаном яких стали гравці БК «Старий Луцьк». Після естафет відбулася товариська гра школярів проти професійних баскетболістів.

На завершення свята юні учасники отримали солодкі подарунки та сувенірну продукцію головної баскетбольної команди Волині.

  

Leave a Comment