Важливо Волинь Новини

Свято наближається: який вигляд мають головні ялинки у містах та селищах Волині. ФОТО

Через кілька днів волиняни вступлять у новий 2020-й рік. Кожен готується до свята, прибирає та прикрашає свою домівку, купує новорічні вогники, іграшки і найголовніше – новорічні ялинки.

Саме без цього атрибуту важко уявити Новий рік. Ялинка додає настрою та неповторної святкової атмосфери не лише дітям, а й дорослим.

Підготовка до Нового року триває не лише в домівках волинян, а й на вищому рівні. Так, у кожному райцентрі і в багатьох населених пунктах Волині не обійшлося без новорічної підготовки. Відкриття головних ялинок у районах стало справжнім святом для місцевих жителів, адже воно супроводжувалося розважальними заходами.

Видання ВолиньInfa зробило підбірку головних ялинок районів та пропонує до вашої уваги світлини новорічних красунь, які прикрашають міста та селища в різних куточках Волині.

Найголовнішу ялинку Волинської області урочисто відкрили 19 грудня. На Театральному майдані  Луцька зібралося багато лучан та гостей міста, представники духовенства, влади. Скаути вручили містянам Вифлеємський вогонь, представники влади та духовенства вітали громаду зі святом, а фольклорні колективи міста розважали всіх підготовленою заздалегідь програмою. Головну ялинку запалили під феєрверки та оплески. Паралельно, святкова ілюмінація засяяла і на головній площі Луцька та вулицях міста.

Більшість ялинок відкривали в день Святого Миколая. Так зробили і у Володимирі-Волинському.

19 грудня 2019 року в День Святого Миколая відкрили новорічну ялинку і в Горохові на центральній площі. На відкриття прийшли представники влади і жителі району.

Засяяла новорічна красуня і в Іваничах. Тут прикрасили кілька дерев в центрі селища.

У Ківерцях головна ялинка знаходиться на площі біля музичної школи. У відкритті ялинки взяли участь хореграфічні та вокальні колективи Центру позашкілля та районного будинку культури.

У Ковелі ялинку до свят готувала фірма з Харкова. На урочистостях виступали аматорські народні колективи, представники шкільних студій міста.

У Локачах ялинку теж відкривали 19 грудня, проте в мережі не вдалося знайти фото. Натомість є світлина, яку зробили під час прикрашання ялинки.

У Любешові ялинку відкривали теж 19 грудня з піснями, співами і танцями.

У Любомлі до всіх, хто був присутній на відкритті ялинки, прийшов Миколай. Всім було весело, а особливо дітям, які водили хороводи навколо ялинки, а потім отримали солодкі гостинці від Миколая.

У Ратному ялинку засвітили чи не найпізніше в області – 26 грудня. Проте, цей факт не засмутив ратнівчан. На відкритті була весела атмосфера, яку створили працівники районного будинку культури. Завдяки їм до Ратного «приїхали» відомі зірки – Олег Винник та Дзідзьо. Ратнівський селищний голова Володимир Кулик вручив грамоти та подарунки жителям селища у різних номінаціях.

У Рожищі ялинку відкрили як і у більшості районів 19 грудня. До жителів району завітав Миколай, який привітав їх зі святом. Біля головної ялинки район всі присутні могли сфотографуватися з героями популярних мультфільмів.

У Старій Вижві головну ялинку засвічували теж з піснями, танцями і привітаннями Миколая. Концертну програму  підготували учні Старовижівської школи-гімназії, а представники районного будинку культури потішили присутніх різдвяним театралізованим дійством.

Шацьк прикрасили дві новорічні красуні. Крім цього, новорічного настрою жителям та гостям Шацька додаватимуть фотозони оленя з саньми, кульки, сніговика з куль, що ввечері світяться. Біля ялинки встановили напис «2020», фігури новорічних персонажів, зокрема миші – символу нового 2020 року.

На жаль, не вдалося відшукати головних новорічних атрибутів Камінь-Каширського та Турійського районів.

Leave a Comment