Важливо Волинь Новини

Волинські рятувальники отримали нові пожежні автомобілі. ФОТО

Працівники міськрайонних пожежно-рятувальних відділів ДСНС у Волинській області отримали нову рятувальну техніку.

Урочисте вручення ключів та документів відбулося у п’ятницю, 27 грудня, на території управління ДСНС України у Волинській області.

4 нові пожежні автоцистерни «МАЗ» та спеціальна аварійно-рятувальна машина Ford Ranger для управління передали від ДСНС України. Зокрема, пожежні машини отримали: 1 і 25 ДПРЧ міста Луцька, 4 ДПРЧ Ковеля і 5 ДПРЧ Нововолинська. Легковий спецавтомобіль  Ford Ranger передали 19 ДПРЧ міста Ковеля.

«За останні 4 роки ми отримали 16 пожежних п’ятитонних цистерн на базі «МАЗ». Ці автомобілі укомплектовані сучасним обладнанням, апаратами на стислому повітрі та можуть сприяти ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій на території області»,  – сказав Начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук.

Наразі, за словами головного рятувальника Волині, з 16  районів області повністю укомплектували новими автомобілями міста Луцьк, Ковель, Нововолинськ та Володимир-Волинський. Зараз відбувається поновлення автопарку в підрозділах північного регіону – Любешів, Ратно, Камінь-Каширський, Маневичі. Раніше нові автомобілі отримали ДПРЧ Любомля та Горохова.

Пожежні автомобілі оснащені лафетними стволами, цистернами на 4 тисячі літрів води, баком на 400 літрів піноутворювача, центробіжним насосом продуктивністю 60 м/с, переносною електростанцією,плаваючою мотопомпою, електризованою патоматичною лебідкою, бензорізом, бензопилою, ручним інструментом і комплектом рукавів. Крім того, пожежно-рятувальні машини оснащені сучасним звуковим та світловим обладнанням, 5-ма індивідуальними сигналізаторами руху, індивідуальними ліхтарями і тепловізором.

«Цистерни таких автомобілів мають вдівчі більший об’єм води в порівняно з автомобілями на базі ЗІЛ. Один такий новий автомобіль може ліквідувати пожежу без додаткового водо джерела», – каже Володимир Грушовінчук про переваги обновок.

Вартість однієї пожежної машини – від 4 до 5 мільйонів гривень.

Автомобіль САРМ-Л на базі Ford Ranger використовуватимуть при проведенні першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідацій наслідків ДТП, пошуку постраждалих і таке інше.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment