Волинь Новини

У Луцьку з`являться 10 нових пам`яток культури

В обласному центрі Волині може збільшитися кількість культурних пам`яток. Облік ново виявлених пам`яток відбудеться у 2020 році.

Про це стало відомо під час пре-конференції нового начальника відділу охорони культурної спадщини Олександра Котиса.

Як відомо, 21 листопада краєзнавець та журналіст Олександр Котис став начальником відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради. До цього чоловік займав посаду радника Луцького міського голови.

Олександр Котис розповів про те, як працюватиме відділ охорони культурної спадщини під його керівництвом.

«Для мене моя нова посада – логічне продовження того, що я робив. Тільки тепер це серйозніше», – зазначив новий начальник відділу і додав, що спочатку потрібно погодити відділ у Міністерстві культури, адже до сьогоднішнього дня він непогоджений. Також у планах нового очільника – зробити роботу відділу відкритою.

«Я вважаю, що тут немає що приховувати, а навпаки потрібно розказувати і пояснювати людям, адже деколи вони вимагають певних дій, не розуміючи моментів і процедури», – сказав Олександр Котис.

Наступного року за словами нового охоронця луцької культурної спадщини відбудеться облік 10 нововиявлених пам`яток. Зокрема, йдеться про будинок на вулиці Кривий Вал, де в міжвоєнний період діяв клуб «Рідна хата», колишні казарми на вулиці Стрілецькій, школа №8, будинок мисливця.

Читайте наші новини у мережі Facebook

Leave a Comment