Волинь Новини

У Луцькому районі священник з дружиною заснували дитячий будинок сімейного типу

У Рожищенській громаді створили дитячий будинок сімейного типу. 

Читайте також: Винуватцю кривавої аварії під Луцьком досі не оголосили підозру

Рішення про створення нового Дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ) прийняли на засіданні виконавчого комітету Рожищенської міської ради 20 вересня. Про це повідомили у Рожищенській громаді.

Створили Дитячий будинок сімейного типу на базі родини Володимира та Валентини Гринюків з Рожища.

Священник УПЦ МП Володимир Гринюк з дружиною Валентиною народили четверо власних дітей, але вирішили подарувати батьківську турботу та любов ще й тим діткам, яких спіткала доля сирітства.

– Моя мама була сиротою, тож з її розповідей я знала, як це нелегко, зростати без батьківської турботи. Думка подарувати прихисток та любов осиротілим діткам у нас з батюшкою визріла давно, а коли добудували власний будинок, підросли діти, з якими ми це питання теж обговорювали, це рішення стало остаточним. До дій підштовхнула війна, адже сиріт стає все більше, – розповідає Валентина Миколаївна.

Наразі Гринюки виховують п’ятеро дітей. Синові Серафиму виповнилося п’ятнадцять, він – десятикласник. На рік молодший – Назар. Донечка Ангеліна – першокласниця, а наймолодша – Ніка, якій у жовтні виповниться шість.

Першою поповнила родину Гринюків 13-річна Інна. Дівчинка звикає до сім’ї, швидко знайшла спільну мову з братами та сестричками, і вже навіть називає батьків-вихователів мамою та татом.

– Володимир та Валентина Гринюки звернулися у Службу у справах дітей з заявою про бажання стати батьками-вихователями, пройшли відповідне навчання і вже сьогодні їхня родина збільшилася на одну донечку. Загалом у Дитячому будинку сімейного типу може виховуватися десятеро дітей. Тож з часом Гринюки можуть подарувати родину ще п’яти дітям, позбавленим батьківського піклування, – зауважує начальниця Служби у справах дітей Рожищенської міської ради Жанна Дубчук. – Подружжя ініціативне, з великим батьківським потенціалом, Валентина Миколаївна – педагог за освітою, тож думаю, усе їм вдасться.

До слова, ДБСТ Гринюків став третім дитячим будинком сімейного типу у Рожищенській громаді, у яких наразі виховується 16 дітей, позбавлених батьківського виховання.

Родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які залишилися без батьківського піклування, можуть дізнатися більш детальну інформацію про різні форми сімейного виховання, звернувшись до Служби у справах дітей Рожищенської міської ради за адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12.

У Луцькому районі священник з дружиною заснували дитячий будинок сімейного типуУ Луцькому районі священник з дружиною заснували дитячий будинок сімейного типу

Читайте також наші новини у Facebook