Волинь Новини

Пішов до лісу і зник: волинянина судили за ухилення від мобілізації

Ківерцівський районний суд присудив волинянину три роки позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Чоловік отримав персональну повістку про призов на військову службу, але в призначений час до пункту збору не з’явився. Підстав для відстрочки від призову не мав.

Читайте також: “Крота” ФСБ РФ, який шпигував за Силами оборони, затримано на Волині, – СБУ

На суді волинянин вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся. Однак із вироком не погодився і подав апеляційну скаргу. Поки вирок Ківерцівського районного суду не набрав законної сили і суд апеляційної інстанції не вирішив питання зі скаргою, обвинувачуваний перебуває на волі, але на останнє судове засідання він не з’явився, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Він десь пішов у ліс. А де він є, родич не повідомив. Оскільки доказів про те, що він одержав повістку і належним чином повідомлений (про час і місце судового засідання, – ВН), немає, прошу відкласти засідання», – сказав адвокат обвинуваченого.

За словами адвоката, останнє, що відомо про місцеперебування його підзахисного, – те, що він пішов до лісу і з ним зник зв’язок. Скільки він там часу перебуває, невідомо. Спілкування останнім часом відбувається тільки через його родичів.

«Колегія суддів, заслухавши учасників судового процесу, вирішила відкласти засідання у зв’язку з неврученням повідомлення обвинуваченому про час і місце розгляду справи», – оголосив суддя Волинського апеляційного суду.

Поки судове засідання в черговий раз відклали.

Читайте також наші новини у Facebook