Волинь Новини

Після двох поранень на фронті волинянин продовжив службу в ТЦК та СП

Історію бійця розповіли на сторінці обласного ТЦК та СП.

Андрій Хилітей родом із Зимнівської громади. До 2005 року був військовослужбовцем, а потім потрапив під скорочення та повернувся до цивільного життя.

22 вересня 2022 року Андрія мобілізували до складу 14 ОМБР, де він потрапив у піхоту. Після навчань на полігоні усіх відправили на Харківщину для виконання бойових завдань.

“Усім страшно, немає таких людей, які б не відчували страху на війні. Та на полі бою страх трансформується в адреналін, і подальші дії спрямовані на знищення ворога та збереження власного життя”, — розповідає військовослужбовець.

Після двох поранень на фронті волинянин продовжив службу в ТЦК та СП
Андрій Хилітей під час військової служби. Волинський обласний ТЦК та СП

Своє перше поранення Андрій Хилітей отримав на Харківщині під Гряниківкою 11 березня 2023 року. Росіяни намагались взяти в оточення один із підрозділів іншої бригади, і група Андрія отримала наказ висуватись на підмогу.

“Під час ведення бойових дій з противником один із них кинув гранату, вона розірвалася поруч, внаслідок чого уламок потрапив мені у стегно. У тім бою троє наших бійців загинуло, один зник безвісти, вийти вдалося лише мені і двом побратимам”, — розповідає боєць.

Андрій Потрапив до шпиталю, де його прооперували, але уламок лікарі так і не змогли дістати, сказали, що це небезпечно. Боєць з уламком у тілі повернувся в стрій. Однак через два місяці після першого поранення, під час бойового чергування 27 травня 2023, отримав друге поранення.

“Саме тієї миті спрацював снайпер і куля влучила у каску, залишивши по собі отвір. Не одразу зрозумів, що сталося, бо впав, і відчув кров на обличчі. Я підвівся і почав рухатися до евакуаційної групи та побачив над головою ворожий дрон. Мене було поранено у груди, ключицю, шию, ногу, обличчя посікло уламками”, — розповідає Андрій Хилітей.

Після двох поранень на фронті волинянин продовжив службу в ТЦК та СП
Андрій Хилітей з побратимом. Волинський обласний ТЦК та СП

На відміну від першого поранення друге виявилось набагато складнішим. Після стабілізаційного пункту, бійця евакуювали до Харкова, де дістали уламки та відправили до Одеси в інститут імені Філатова. Понад два місяці тривало лікування, потім була реабілітація. Нині Андрій ходить з палицею, але сподівається, що з часом вона йому буде непотрібно.

“Мабуть, дружина сильно молилася, інакше б мене уже в живих не було. Смерть у прямому сенсі над головою двічі пролетіла”, — говорить військовослужбовець.

Нині боєць продовжує службу та впевнений, що перемога буде за Україною.

Читайте також наші новини у Facebook