Волинь Новини

На Волині чоловіки наловили риби на понад 280 тисяч гривень (Фото)

Біля села Велимче Ковельського району рибпатрульні затримали рибалок, які ловили рибу у нерестовий період.

Читайте також: На Луганщині трагічно загинув молодий Герой з Волині Іван Лахай

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля, – пише ВолиньUA.

У неділю, 19 травня, 2024 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля відпрацювали повідомлення на телефон «гарячої лінії» спільно з працівниками Національної поліції на річці Турія, біля села Велимче Велимченської територіальної громади Ковельського району.

В результаті, виявили трьох місцевих жителів, які ловили рибу в період нересту за допомогою забороненого знаряддя лову, виготовленого з сіткоснастевого матеріалу.

Порушники зловили: чотири лини, три плоскирки, десять пліток звичайних, 68 щук, шість окунів, 15 минів річкових (занесені до Червоної книги України), 41 сомів карликових коричневих.

Таким чином, порушники завдали збитків рибному господарству України на суму 288,5 тисяч гривень.

На чоловіків склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. Працівники слідчо-оперативної групи оглянули місце події та внесли відомості до ЄРДР. Незаконне знаряддя лову, добуті водні біоресурси вилучили.

Довідково:

Минь річковий – прісноводна риба родини миневих. Через малу чисельність з 2009 року занесений до Червоної книги України як вразливий вид, тому його вилов на території нашої держави заборонений протягом усього року.

Причиною зникнення даного виду є зміни гідрологічного, хімічного, біологічного режимів водойм, спричиненої гідротехнічним будівництвом; забрудненням води та надмірним браконьєрським виловом.

Розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження за один екземпляр незаконно виловленого миня річкового складає 330 грн.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що в області діє щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів:

  • з 1 квітня по 10 червня – на озерах, ставках;
  • з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок (стариці русел, заплави);
  • з 1 квітня по 9 червня – на водосховищах області.

Громадян закликають бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840.

Читайте також наші новини у Facebook