Волинь Новини

Після перемоги мріють про повернення додому: у волинській бригаді служать двоє рідних братів-мінометників

Волиняни Володимир і Ярослав в складі Володимирського батальйону 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ захищають країну. Воїни є рідними братами й також стали бойовими побратимами.

Читайте також: Троє діток залишилися без батька: на Волині провели в останню путь 46-річного волинського Героя

Історію захисників розповіли на Facebook-сторінці бригади. Обидва брати виконують бойові завдання у складі свого батальйону з перших днів широкомасштабного вторгнення.

Старший солдат Володимир на псевдо “Тигр” служить на посаді старшого навідника міномета. Молодший сержант Ярослав обіймає посаду головного сержанта-навідника міномета. Він має псевдо “Гнульник”, адже в цивільному житті працював гнульником — займався гнуттям металевих деталей на одному з підприємств Луцька.

У бригаді додали, що брати Володимир і Ярослав після перемоги мріють разом повернутися на рідну Волинь.

Що відомо про бойовий шлях 100 окремої механізованої бригади

До складу бригади входять чотири батальйони: Ковельський, Камінь-Каширський, Володимирський та батальйон Луцького району. У квітні 2023 бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п’яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку “За мужність та відвагу”.

Восени 2023 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило Командування Збройних сил України. З квітня підрозділи 100 окремої механізованої бригади розпочали виконання бойових завдань на Донецькому напрямку.

Читайте також наші новини у Facebook