Волинь Новини

А Христецьку все ніяк не можуть почати судити. Які були «відмазки» цього разу?

Очільниця Шацького нацпарку Марія Христецька знову мала сісти на лаву підсудних, однак просто не приїхала. Натомість разом зі спільниками підключилась на засідання по відеозв’язку. Відтак суд не зміг початися і з 11-ї спроби. Цього разу скандальну очільницю нацпарку пробувати почати судити у Любешівському районному суді.

Читайте також: Володіння зброєю і психологічні техніки: для школярів волинського ліцею організували військовий вишкіл

Про це йдеться у сюжеті 12 Каналу.

Христецька на лаву підсудних сіла ще у 2022 році. Її звинувачують у заволодінні понад мільйоном гривень державних грошей. Наймала в Шацький нацпарк фіктивних працівників, а їхні зарплати клала собі у кишеню.

Що передувало суду у Любешеві

Цілих ДЕВ’ЯТЬ (!!!) разів у Шацькому районному суді пробували розпочати розгляд справи так званої “банди Христецької” – і щоразу, через чергову хитрість адвокатів, засідання відкладали. Зрештою, розгляд передали представникам феміди у Стару Вижівку.

Але і там колегія суддів …розпалася. Виявилося, що там ще на етапі, коли електронна система визначала прізвища суддів для цієї справи, сталася помилка. Суддя Сухоручко не мала бути у списку, бо була у відпустці. А отже – не має права бути членом колегії. Хто ж допустив таку вчасну і доречну для підсудної Христецької помилку – у суді пояснити так і не змогли.

Так чи інакше, а судити Христецьку і в Старій Вижівці більше, як виявилося, нікому. До речі, з такої ж причини її справу забрали і з Шацького райсуду. Там суддя заявила про самовідвід через дружні стосунки із підсудною.

І тепер розгляд справи перенесли до Любешева

Що було на суді у Любешеві?

Це вже третій районний суд, який робить спробу почати суд над Марією Христецькою. У судовій залі крім секретаря та колегії суддів – порожньо.  Христецька та ще 4 підлеглих, яких також судять, підключились по відеозв’язку з Шацького районного суду. До речі, зі слів судді, клопотання з проханням бути у суді віртуально підсудні подали невчасно.

І цього разу засідання не відбулось. Зовсім не з’явилися в суді захисник Христецької, який подав клопотання аби відкласти засідання через його відпустку та ще двоє фігурантів справи. Тож суд знову перенесли.

Наступне судове засідання відбудеться вже у найближчу п’ятницю, 3 травня. 12-та спроба почати суд над Христецькою відбудеться за два дні до Великодня. Можливо, хоча б в переддень такого свята станеться диво – і судді таки зможуть проявити принциповість, почавши розгляд справи по суті. Будемо, як завжди, за цим пильно стежити.

Читайте також наші новини у Facebook