Волинь Новини

Польща могла б закрити небо над Заходом України, але потрібне політичне рішення

Технічно Польща здатна закрити небо над західними регіонами України, оскільки має системи протиповітряної оборони великого радіуса дії Patriot, але для цього потрібна політична воля.

Читайте також: Скільки вихідних українці матимуть у травні?

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже йшли розмови про те, що Польща могла б закрити небо у західних областях нашої країни, що дозволило б нам використовувати ті станції та пускові установки, які розташовані на Заході Україні, на інших напрямках. Звичайно, що теоретично і технічно ця можливість могла б бути, оскільки Польща володіє ППО великого радіуса дії, зокрема системами Patriot. Однак для цього потрібна політична воля, і це вже більше розмова нашого дипломатичного корпусу та вищого військового керівництва, які можуть це погодити», – зазначив Євлаш.

За його словами, таке рішення «полегшило б життя» Повітряним силам України. «Ми могли б використовувати дефіцитні установки для боротьби з тактичною авіацією, керованими ракетами, крилатими ракетами. Звісно, це стало б нам дуже сильно у пригоді», – пояснив речник.

Читайте також наші новини у Facebook