Волинь Новини

Апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду звільнила від покарання колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Олега Ющука. Раніше чоловіку призначили 3 роки позбавлення волі.

Читайте також: На Горохівщині жінка так купляла автомобіль, що віддала шахраям 281 195 гривень

Таке рішення 22 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. Однак Верховний суд рішення АП ВАКС скасував і призначив повторний апеляційний розгляд.

У справі спливли строки давності, оскільки зловживання впливом є нетяжким злочином, строк на притягнення в якому спливає через 5 років після вчинення. Тому суд залишив покарання для Ющука у вигляді 3 років ув’язнення без змін, виключив зі справи посилання на деякі докази та звільнив екссуддю від покарання.

«Апеляційну скаргу захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року задовольнити частково. На підставі п. 3 ч. 1 ст. 49 КК України, ч. 5 ст. 74 КК України звільнити (Ющука – ред.) від призначеного вироком Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК України у зв’язку зі спливом строків давності притягнення останнього до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Читайте також наші новини у Facebook