Волинь Новини

У селі на Волині хочуть закрити школу

У селі Рокитниця Колодяжненської громади на Волині місцеві протестують проти закриття навчального закладу. У місцевій школі нині навчаються 57 учнів. Ще п’ятеро малюків готуються поповнити ряди школярів. Однак навчальний заклад планують оптимізувати. Про це вже повідомили батьків і вчителів.

Читайте також: “Штурмують щодня”: прикордонник з Волині розповів про бої на Новопавлівському напрямку

У селі проживає багато молодих сімей із дітьми. Школа – чи не єдина окраса цього населеного пункту. Крім неї, тут є лише магазин. Нещодавно в Рокитниці зібралися батьки та педагоги. Представники влади на зустріч не прийшли, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передають Волинські новини

«Цього року заплановано оптимізацію нашого навчального закладу. Планують залишити тільки початкову ланку – перші-четверті класи. Середню ланку планують підвозити до Любитівського ліцею Колодяжненської громади. Звичайно, ми – проти. Моя дитина закінчує сьомий клас. Хотілося би, щоб дітки відвідували наш навчальний заклад, тому що це зручно і близько. Діти після уроків можуть іти додому. Вони не повинні чекати на шкільний автобус», – прокоментувала директорка Рокитницької гімназії Марія Каліснічук.

«Ми боремося за школу вже четвертий рік. Фінансування є. Чому нашу школу хочуть оптимізувати? Ми не знаємо. Може, комусь приміщення сподобалося. На все гроші є, а на школу, на діток немає? Війна. В нашу школу грошей не вкладають. Ми своїми силами скидаємося, щоб її довести до ладу», – сказала місцева мешканка.

«Моя дитина ходить у четвертий клас. Я хочу, щоб вона навчалася тут до дев’ятого. В інше село я не хочу пускати свою дитину. Як буде тривога, то додому дітей ніхто не буде везти. Треба буде комусь їхати і забирати. А такої можливості немає», – зауважила місцева мешканка

Колишній директор школи Микола Чуль додав: «Усіма силами, всіма можливими засобами, підписами, зверненнями, вмовлянням депутатів… Ми виїжджали на сесію і пропонували викреслити з плану оптимізації до 2027 року нашу школу».

Читайте також наші новини у Facebook