Волинь Новини

“Штурмують щодня”: прикордонник з Волині розповів про бої на Новопавлівському напрямку

Боєць із позивним “Білий” у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону виконує бойові завдання на Новопавлівському напрямку.

Читайте також: Овочі та яйця подешевшали, хліб подорожчав: як змінилися ціни в Україні за місяць

Розповідь волинянина про обстановку на напрямку, опублікували на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Білий каже: активні бойові дії для нього почалися з перших же годин, коли потрапив на позиції. “Заступили вночі перший раз на позиції, а зранку я вже побачив ворожу піхоту. Метрів за 150-200 вже вони перебігали. Я й доповідаю. А мені відповідають, що спочатку стріляй, а потім кажи, що бігають. Тепер штурмують кожного дня, – говорить прикордонник.

Зі слів Білого, спершу прикордонники спостерігали за бездумними спробами росіян штурмувати позиції українських захисників. Нині ж вони змінили тактику — комбінують масовані атаки із діями малих груп піхоти.

Під час одного з чергувань прикордонник Волинського загону взяв у полон двох російських солдатів з гранатометами. “Почули чиїсь голоси назовні, вийшов побачив двох росіян та й сказав їм здавайтесь, — говорить боєць. — Вони поклали одноразові гранатомети і почали брехати, що вони з евакуаційної бригади”.

Білий додав, що на передовій усім важко, але попри постійні атаки і масовані штурми доводиться тримати лінію фронту.

Читайте також наші новини у Facebook