Волинь Новини

У Луцьку демонтують старі металеві гаражі та халабуди

Незаконно встановлені гаражі, металеві та деревʼяні конструкції чи споруди, розташовані в Луцьку та селі Княгининок Луцької громади, демонтують, – пише.

Читайте також: У ВНУ навчатимуть майбутніх стоматологів

Про це стало відомо 10 квітня на засіданні виконкому Луцької міської ради.

Було вирішено демонтувати бетонну плиту на вул. Князів Острозьких, 23, металевий гараж на вул. Парковій, 7, металевий гараж на вул. Парковій, 15, огорожу на вул. Олімпійській, 24г, металеву конструкцію на просп. Президента Грушевського, 1, дерев’яну споруду на вул. Холмській, 10/2 у Луцьку та дерев’яну конструкцію біля автошляху М19 в селі Княгининок.

Як вказано в проєктах рішень, ці конструкції розташовані без правовстановчих та дозвільних документів, а власники об’єктів ухиляються від самостійного демонтажу.

«Відповідно до п. 9.3.5 Правил благоустрою міста Луцька, малі архітектурні форми та тимчасові споруди, які розміщені (встановлені або збудовані) без відповідної, оформленої в установленому порядку дозвільної документації, з відхиленням від проєкту, вважаються самочинно розміщеними малими архітектурними формами, тимчасовими спорудами чи конструкціями, а використання земельної ділянки під ці споруди класифікується як самовільне зайняття/захоплення землі. Зазначені об’єкти підлягають демонтажу за кошти особи, що здійснила встановлення», – наголошено в проєктах рішення.

Власників перерахованих обʼєктів буде зобовʼязано протягом п’яти днів демонтувати незаконні конструкції за власний рахунок та відновити благоустрій території. У разі невиконання цих рішень демонтаж здійснить департамент муніципальної варти міської ради.

Реалізація цього рішення забезпечить звільнення земельних ділянок комунальної форми власності від незаконно розміщених споруд та відновить порушений благоустрій.

Читайте також наші новини у Facebook