Волинь Новини

Двох експосадовців Держекоінспекції на Волині відправили за ґрати на 5 років за хабар

Луцький міськрайонний суд виніс вирок двом колишнім начальникам відділів Державної екологічної інспекції у Волинській області, яких у 2021 році викрили на отриманні хабаря.

Читайте також: Підозрюваних стало більше: у НАБУ розповіли подробиці справи про уникнення митних платежів на Волинській митниці

Про це повідомили в пресцентрі Державного бюро розслідувань (ДБР).

Згідно з рішенням суду, обидва чоловіки проведуть у в’язниці по п’ять років. Одного суд визнав винним в отриманні хабаря, іншого — в пособництві у вчиненні цього злочину. Також їх позбавили рангів державних службовців та права обіймати посади в держорганах упродовж трьох років. Окрім того, в обох чоловіків конфіскували майно.

За що судили колишніх волинських екологів

Двох начальників відділів Держекоінспекції затримали 12 січня 2021 року в центрі Луцька під час передачі 1 000 доларів США хабаря.

Двох експосадовців Держекоінспекції на Волині відправили за ґрати на 5 років за хабар
Затримання двох колишніх посадовців Держекоінспекції в Луцьку, 12 січня 2021 року. Державне бюро розслідувань

Як зазначили в пресслужбі прокуратури області, екологи вимагали хабар від керівника місцевого підприємства, на якому зафіксували викиди забруднюючих речовин у повітря без відповідного дозволу. Інспектори обіцяли зменшити штраф з 400 тисяч гривень до 10 тисяч гривень за перевищення викидів шкідливих речовин у повітря.

У ДБР додали, що під час судового засідання колишні екологи своєї вини не визнали. Попри це суд взяв до уваги неспростовні докази та визнав їх винними.

Читайте також наші новини у Facebook