Волинь Новини

Підозрюваних стало більше: у НАБУ розповіли подробиці справи про уникнення митних платежів на Волинській митниці

Ще чотирьом службовим особам Волинської митниці та шістьом фізичним особам Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила 3 квітня про підозру у незаконній мінімізації митних платежів.

Читайте також: Будинок, земля та пів мільйона зарплати: що в декларації Володимирського мера Пальонки за 2023 рік

Про це повідомили в пресцентрі НАБУ.

Кількість підозрюваних у справі про пропуск товарів в Україну з мінімальними митними платежами збільшилася до 20 людей. Завдані збитки, які ймовірно завдали митники та причетні, становить 475 мільйонів гривень.

“Чорний” та “сірий” імпорт товарів: що з’ясували правоохоронці

За даними слідства, впродовж 2018-2019 років 11 фізичних осіб під керівництвом колишнього працівника правоохоронних органів змовилися зі дев’ятьма службовими особами Волинської митниці. У НАБУ зазначають, що вони ймовірно переміщували мобільні телефони, комп’ютерну техніку, одяг відомих брендів через “Ягодин” із заниженими митними платежами.

НАБУ і САП підозрюють 9 митників і 11 осіб в організації схеми уникнення митних платежів
Транспорт і товари, які виявили співробітники НАБУ та САП на “Ягодині” під час проведення слідчих дій. 8 листопада 2023 року. Національне антикорупційне бюро України

Інспекторів митниці підозрюють у тому, що вони оформлювати товари, складаючи підроблені акти про митні огляди та вносили в базу неправдиву інформацію.

Наразі у справі 20 особам оголосили підозру за ч. 1 ст. 255, ч. 2, 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо обрання новим підозрюваним запобіжні заходи. Слідчі дії тривають: правоохоронці встановлюють інших можливих учасників.

Читайте також наші новини у Facebook