Волинь Новини

40 мільйонів гривень боргують мешканці Нововолинська за тепло

Мешканці Нововолинська боргують за тепло близько 40 мільйонів гривень. Теплокомуненерго постійно проводить претензійну роботу, оформлює реструктуризацію боргу, на злісних неплатників подають до суду.

Читайте також: Волинянин подарував місцевій бібліотеці 45 книг

Про це у відеоінтерв’ю розповіла директорка теплокомуненерго Нововолинська Вікторія Герасимик.

Нагадаємо, у кінці 2021 року нововолинці боргували за тепло понад 73 мільйонів гривень.

Є боржники, які не сплачують роками, на таких однозначно подають до суду. Є випадки коли у власності люди мають кілька квартир, де ніхто не прописаний, і де вони не сплачують за опалення.

“Ми в таких випадках подаємо до суду, проводимо претензійну роботу. Як за рік, так і за квартал, постійно скеровуємо претензії. Розвішували повідомлення на під’їздах. Через ЗМІ та соцмережі постійно нагадуємо про необхідність сплачувати за спожиті послуги.

Раніше, коли пільги були не монетизовані, людям частіше доводилося звертатися в теплокомуненерго, було простіше. Підприємство отримувало додаткові кошти за субсидію та пільги”, – сказала Герасимик.

Наразі ситуація змінилася: ті, хто подають на субсидію, звертаються за довідками про відсутність заборгованості, за договорами про реструктуризацію. Підприємство йде всім на поступки, зазначає очільниця, навіть якщо у людей немає можливості сплатити одразу певний відсоток заборгованості. До кожної ситуації підходять індивідуально.

«Якщо до нас звертаються люди після суду, але ми ще не подали на виконавчу службу, ми також йдемо на зустріч. Реструктуризуємо борг», – каже керівниця тепла.

Підприємство не відключає злісних боржників за несплату. Але неодноразово зверталося до Кабінету міністрів України та прем’єр-міністра щодо внесення змін в законодавство, що дасть можливість забирати у злісних боржників нерухомість. Вікторія Герасимик вважає, що якби був такий один-два прецеденти на місто, то заборгованість зменшилася б у рази.

Читайте також наші новини у Facebook