Волинь Новини

Ректор ВНУ перебував з робочим візитом у Страсбурзі

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось у складі української делегації взяв участь у координаційній групі «Співпраця європейських та українських університетів: стан та перспективи» у місті Страсбург (Франція).

Читайте також: У Білорусі досі перебуває певна кількість російських військ: чи є загроза

Зустріч відбулася під патронатом і за участі віцепрезидентки Європейського парламенту Єви Копач. Захід організували Університет Страсбурга (Франція) й Університет імені Адама Міцкевича в Познані (Польща). Україну представляли 14 закладів вищої освіти. Приємно, що до цієї когорти потрапив й Університет імені Лесі Українки.

Страсбург

Під час заходу виступали депутати Європарламенту, освітяни з різних країн Європи, заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький та інші спікери.

Страсбург

За напрямом роботи «Стратегічне партнерство європейських та українських університетів: поточний стан» свої доповіді виголосили стратегічний координатор EPICUR, віцепрезидент з академічного партнерства та управління Страсбурзького університету, професор Жан-Марк Плане та віцепрезидент з міжнародних зв’язків Університету Адама Міцкевича в Познані Рафал Вітковський. Також були представлені приклади кращих практик від представників різних альянсів.

Страсбург

Представники Європейської комісії озвучили досвід співпраці європейських та українських університетів у межах чинних альянсів (рrof. Graham Harrison (Euniwell), рrof. Anna Jurkowska-Zeidler (Sea-EU), рrof. Ludovic Thilly (EC2U), рrof. Grzegorz Robak (ENHANCE), рrof. Aurélien Krejbich (CIVICA)).

Страсбург

За результатами роботи підготовлено звернення до інституцій ЄС щодо сприяння структурній співпраці українських і європейських університетів, зокрема стосовно фінансування українських ЗВО, які є асоційованими членами альянсів.