Волинь Новини

Керівник благодійного фонду з Волині переправляв військовозобов’язаних за кордон

Керівника міжнародного благодійного фонду з Волині затримали  житомирські поліцейські. Як з’ясувалося, чоловік за гроші допомагав військовозобов’язаним виїхати за кордон під виглядом водіїв-волонтерів.

Читайте також: Стало відомо яка ситуація на Волинському напрямку

Керівнику фонду оголосили підозру у незаконному переправленні людей через держкордон і вимаганні хабарів.

За словами речниці поліції Житомирщини Вікторії Дубовик, спочатку ковельчанин оцінив свої послуги у 1200 доларів, а згодом підвищив цю суму до 2000 доларів. Під час передачі першого траншу у 40 000 гривень, керівник фонду дав чоловікові посвідчення волонтера та показав наказ про призначення водієм благодійної організації. Далі військовозобов’язаного мали б включити до системи «Шлях». Керівник фонду вказав про необхідність сплати частини «боргу» у 200 доларів. Поліцейські затримали його, коли той під час зустрічі отримав 8000 гривень від військовозобов’язаного.

Під час обшуків в оселі керівника фонду та в офісі організації поліція вилучила печатки, банківську картку та документацію.

У разі доведення  провини, волонтеру загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років і з конфіскацією майна.

Поліція перевіряє причетність до протиправної схеми інших людей.

Читайте також наші новини у Facebook