Волинь Новини

У Брюсселі відкрили офіс Луцька

У вівторок, 19 березня, у Брюсселі при Європейському комітеті регіонів, відкрили офіс Луцька.

Читайте також: У Луцьку пацієнтів лікували без їхньої згоди: подробиці

Про це йдеться на сайті Луцькради.

В офіційному відкритті взяли участь: Ірина Чебелюк, заступник Луцького міського голови, Патрік Моліноз, голова комісії CIVEX Європейського комітету регіонів, Олександра Азархіна, заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, Олена Шуляк, голова комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Сергій Терешко – заступник Представника України при ЄС.

Офіс Луцька у Брюсселі відкрили за ініціативи та сприяння Олександра Лазуки, депутата Луцької міської ради, який координуватиме роботу офісу.

Наявність представництва в столиці Європейського Союзу надасть можливість доєднатись до ініціатив Європейського комітету регіонів, покращить доступ міста до програм Євросоюзу та залучення ресурсів, а також сприятиме презентації Луцька на різних європейських майданчиках.

У межах візиту до Бельгії делегація Луцької міської ради (у складі Ірини Чебелюк, заступника міського голови, Анни Вінцюк, начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності та Олександра Лазуки, депутата Луцької міської ради) також брала участь у Європейському саміті регіонів і міст у місті Монс.

З січня 2024 року Луцька міська рада є асоційованим членом Європейської Асоціації міст і регіонів для відбудови України.

      

Читайте також наші новини у Facebook