Новини

“Вам потрібні люди”: в НАТО вважають, що Україна має провести додаткову мобілізацію

Очільник Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що Україні необхідно провести додаткову мобілізацію. За його словами, для подальшого введення війни Україна потребує не лише зброї, а й людей.

Читайте також:Нацбанк залишив обмеженим доступ до банківської таємниці

Про це він сказав під час виступу на Київському безпековому форумі, його слова цитує “Європейська правда”.

“Вам потрібні не тільки гранати, вам потрібні люди, щоби замінити загиблих і поранених. А це означає мобілізацію. Я розумію, як непросто переконати людей у ліберальній демократії. Але я бачу, що це змінюється”, – наголосив Бауер.

Також офіцер закликав суспільство не думати песимістично про здатність України виграти війну та наголосив на подальшій підтримці Києва. Він додав, що песимісти не перемагають у війнах.

“Якщо світ, можливо, був надмірно оптимістичним у 2023 році, ми не повинні припуститися тієї ж помилки, ставши надмірно песимістичними у 2024 році”, – зауважив голова Військового комітету НАТО.

Бауер зазначив, якщо подивитися на факти, то є всі причини вважати, що Україна здатна досягти успіху у війні з РФ.

“Єдине, що вам потрібно… це наша допомога. Країни-члени НАТО і багато інших країн світу надають Україні безпрецедентну підтримку, і це справді змінило ситуацію на краще. Але Україна потребує ще більшої підтримки”, – сказав він.

За його словами, українські захисники кардинально змінили безліч аспектів ведення сучасної війни.

“Зіткнувшись з поєднанням окопів і артилерійських загороджень часів Першої світової війни з безпілотниками і штучним інтелектом XXI століття, ви швидко адаптувались і дали відсіч. Ви є першопрохідцями в інноваціях, використовуючи поєднання радянської техніки з сучасними західними зразками озброєння”, – підкреслив Бауер.

Читайте також наші новини у Facebook