Волинь Новини

На Волині побилися прихильники УПЦ МП та ПЦУ (Фото)

Біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Камені-Каширському стався конфлікт між прихильниками УПЦ МП і ПЦУ.

Читайте також: Прикордонник з Луцька став чемпіоном Європи з джиу-джитсу

Це сталося 12 березня 2024, – пише Суспільне.

Біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Камені-Каширському на Волині зібралися місцеві жителі. Люди намагаються потрапити до храму, але їх не пускають прихильники УПЦ (МП).

Біля храму працює поліція, між людьми виникають конфлікти і шарпанина.

Зі слів заступника начальника місцевого підрозділу поліції біля храму зібралися орієнтовно 300 людей.

Як розповів настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці Олег, місцева релігійна громада пів року тому ухвалила рішення про офіційний перехід до ПЦУ. Відтоді, каже він, прихильники УПЦ не полишають храм і нікого не впускають на територію.

На Волині біля храму поліція розбороняє прихильників УПЦ МП і ПЦУ. Фото, відео

 

Станом на 11:00 представники релігійної громади Православної церкви України гуртом пішли до районної адміністрації. «Хочемо почути, чому влада нічого не діє у цій ситуації», — розповіла місцева жителька Галина.

Із запитом про забезпечення доступу релігійної громади ПЦУ до майна храму Різдва Пресвятої Богородиці місцеві жителі звернулися до міського голови Каменя-Каширського Віктора Пася. З його слів, допомогти вірянам потрапити у церкву мають правоохоронні органи.

Також люди поспілкувалися із заступницею голови районної військової адміністрації Юлією Подерня-Масюк. Представникам релігійної громади посадовиця сказала, що конфлікт вони мають вирішити мирним шляхом.

Читайте також наші новини у Facebook