Волинь Новини

Прикордонник з Луцька став чемпіоном Європи з джиу-джитсу

Дворазовий чемпіон світу з джиу-джитсу, лучанин Богдан Мочульський, який нині служить у Держприкордонслужбі, здобув “золото” на Кубку Європи.

Читайте також: На Волині чоловік прийшов у військомат прописатися, а отримав три роки тюрми

Про це повідомили у Західному управлінні Держприкордонслужби.

За даними Міністерства молоді та спорту України, змагання відбулися у Бельгії. Участь у них взяли 204 спортсмени з 24 країн. Україну окрім Богдана Мочульського також представляли ще 32 майстри джиу-джитсу.

Лучанин виборов перемогу у ваговій категорії до 64 кілограм.

Прикордонники з Луцька став чемпіоном Європи з джиу-джитсу
Богдан Мочульській на першій сходинці п’єдесталу Кубка Європи з джиу-джитсу. Фото: Волинський прикордонний загін

“Дуже радий, що мав можливість поїхати на ці змагання і представляти Україну в такий складний для нас час. Додавала впевненості у свої сили й підтримка тренерів, спортсменів і глядачів інших країн. Переповнювали емоції й тоді, коли під звучання гімну України підіймався на п’єдестал”, — сказав спортсмен після перемоги.

Що відомо про Богдана Мочульського

Спортсмену Богдану Мочульському 27 років. Він має звання Заслуженого Майстра спорту України та був нагороджений орденом “За заслуги” II ступенів.

Наприкінці липня 2021 року Богдан Мочульський став чемпіоном Європи з джиу-джитсу серед дорослих та автоматично забезпечив собі ліцензію на участь у Всесвітніх іграх в 2022 році.

У 25 років лучанин отримав звання дворазового чемпіона світу з джиу-джитсу.

Показав свій бойовий дух та спортивну підготовку Богдан й на цьому Чемпіонаті. За результатами нелегкої боротьби прикордонник виборов перемогу у ваговій категорії 64 кг.

Зараз Богдан Мочульський служить на посаді інструктора з фізичної підготовки і спорту Волинського прикордонного загону.

Читайте також наші новини у Facebook