Волинь Новини

“Як їхала на впізнання, світ з-під ніг ішов”: вдова загиблого бійця з Волині, яка залишилася з чотирма дітьми

Волинянка Ольга Печерська — вдова загиблого військовослужбовця Романа Печерського. Разом родина прожила 23 роки. Виховали п’ятеро дітей. А з перших днів повномасштабного вторгнення чоловік пішов служити добровольцем.

Читайте також: Любешівську підприємицю оштрафували за відмову пройти огляд на стан сп’яніння

Коли Роман загинув, йому було 43, розповіла Суспільному Ольга Печерська. Військовослужбовець поклав життя торік 26 липня в районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області.

“Він зі своїми побратимами ціною власного життя пробили дорогу, загинуло дуже багато хлопців. Зробив великий прорив, десять кілометрів там, де ніхто не міг пройти й метра, три місяці вони там стояли”, — говорить жінка.

Ольга Печерська — вдова загиблого бійця Романа Печерського
Ольга Печерська — вдова загиблого бійця Романа Печерського. Фото: Суспільне Луцьк

Нині жінка сама виховує чотирьох неповнолітніх дітей: 12-річну Маріанну, 10-річного Михаїла, чотирирічну Анну та майже дворічну Ольгу, яка народилася під час повномасштабного вторгнення. Старша донька вже вийшла заміж та живе на Львівщині, говорить Ольга Печерська.

“Він як приїжджав у відпустку з нами завжди грався. Мене возив на карабах і мені це в душу влізло і не може відпустити. Він мене на велосипеді навчив кататися, я ще тоді впав і ми змія повітряного запускали”, — пригадує тата син Михаїл.

Ольга Печерська з дітьми
Ольга Печерська з дітьми. Фото: Суспільне Луцьк

Востаннє чоловік приїжджав додому у відпустку за чотири дні до своєї загибелі, пригадує жінка.

“Він їхав з відпустки 22 липня, а 26-го загинув. Останні місяці він казав: тільки пам’ятай наскільки сильно я тебе люблю, більше за життя тебе і дітей. Пам’ятаю, як їхала на впізнання, світ з-під ніг ішов. Я і до сьогодні не можу повірити, що я його більше ніколи не побачу”, — говорить жінка.

Ольга Печерська з дітьми на могилі чоловіка
Ольга Печерська з дітьми на могилі чоловіка. Фото: Суспільне Луцьк

Багатодітна родина проживає у селищі Олика на Волині. Ольга Печерська каже: вірить у перемогу та те, що її чоловік загинув недаремно.

Читайте також наші новини у Facebook