Волинь Новини

Любешівську підприємицю оштрафували за відмову пройти огляд на стан сп’яніння

Жінку  судили  за порушення правил дорожнього руху.

Читайте також: У громаді на Волині – жалоба за полеглим Героєм

Любешівський районний суд днями розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності одну з підприємиць громади за керування автомобілем у нетверезому стані. Про це Район Любешів дізнався із судової постанови від 20 лютого.

Зупинили її полісмени та запропонували пройти огляд на визначення стану  сп`яніння, оскільки в жінки відчувався запах алкоголю з рота, в Зарудчах, на вулиці Незалежності, пізнього вечора ще в листопаді 2023 року. Вона була за кермом автомобіля  «Volkswagen-Golf», але проходити запропонований огляд відмовилася.

У судовому засіданні свою вину визнала частково. Пояснила, що справді керувала транспортним засобом та була зупинена працівником поліції, оскільки порушила правила дорожнього руху.  Пропозицію пройти огляд на визначення стану сп`яніння на місці зупинки вона ж сприйняла як провокацію, бо з листопада 2023 року не вживає алкогольних напоїв і не вживала і в той день. Вона сильно розхвилювалась, не знала як себе правильно поводити, вперше опинилась у такій ситуації, тому відмовилась від проходження огляду.

Згодом, правда,  вирішила сама прибути до медичного закладу, де  встановили, що вона не перебуває у стані алкогольного сп`яніння. Тому вважає, що працівники поліції безпідставно склали протокол про адміністративне правопорушення щодо неї і просила закрити провадження у справі за відсутністю в її діях складу інкримінованого правопорушення.

Заслухавши пояснення водійки,  її захисника, дослідивши матеріали справи, суд усе ж таки визнав її винною, позаяк  вина стверджується наявними  доказами, зокрема:

  •  протоколом про адміністративне правопорушення;
  • актом огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціальних технічних засобів;
  • направленням на огляд з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння;
  • копією постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі;
  • відеозаписом з бодікамери полісмена з місця події про обставини зупинки та її відмови від проходження огляду для визначення стану сп`яніння у встановленому законом порядку. При цьому, як вбачається із цього відеозапису, пропозиція полісмена пройти огляд на визначення стану сп`яніння як на місці зупинки, так і в медичному закладі, була неодноразовою, відбувалась тривалий час.

Як результат, підприємиці-водійці доведеться сплатити 17 тисяч гривень штрафу та упродовж року не сідати за кермо автомобіля.

Читайте також наші новини у Facebook