Новини

Посилення мобілізації: за яких умов можуть мобілізувати багатодітних батьків

Версія законопроєкту про посилення мобілізації, яка зараз знаходиться на розгляді Верховної Ради, передбачає призов чоловіків, які проштрафилися з аліментами.

Читайте також: У Луцьку автомобіль збив жінку (Відео)

Про це розповіла юрист Христина Очкур, пише Уніан.

Як відомо, офіційно законопроєкт 10449 досі не прийняли в Раді, але в ньому прописаний цікавий момент, який передбачає можливість мобілізації багатодітних чоловіків.

«Багатодітними» в Україні вважаються сім’ї, у яких є троє або більше дітей неповнолітнього віку (до 18 років).

«Чоловіки, які не платять аліменти, при цьому мають троє або більше дітей, можуть потрапити під мобілізацію, незважаючи на те, що багатодітні», – уточнила Очкур.

За її словами, нова версія законопроекту внесе правки до статті 23 щодо пункту про відтермінування мобілізації для згаданої категорії українців.

«Якщо за законопроєкт проголосують у такому вигляді, то багатодітні чоловіки, які не платять аліменти, не зможуть скористатися правом на відстрочку», – уточнила юрист.

Вона порадила не зволікати з виконанням своїх зобов’язань, адже суми аліментів самі по собі не згорять і нікуди не зникнуть. Очкур вважає, що якщо щодо призову осіб з інвалідністю Рада ще може прийняти нові правки, то по моментах із заборгованістю аліментів – навряд чи.

Читайте також наші новини у Facebook