Волинь Новини

Воїн з Любомльщини проходить тривалу реабілітацію після втрати двох рук та ноги

Процес відновлення уродженця Вишнева та жителя Штуня Вишнівської громади Олександра Вихрука дуже тривалий.

Читайте також: На Волині горе-водію висипали сміття на капот (Фото(

На даному етапі фахівці відновили функції нижньої кінцівки захисника, які він втратив після поранення та перенесених інсультів. Покращили загальний фізичний стан. Про це інформують у Благодійному фонді «Громадянин».

Зараз розпочалося протезування нижньої кінцівки пацієнта.

Олександр вже вчиться ходити на навчальному протезі. Як проходять його заняття – можна побачити ТУТ.

Але попереду ще дуже багато роботи. Лікарі-реабілітологи, фізичні терапевти, масажисти та протезисти роблять все можливе, щоб повернути Олександра до самостійного активного життя.

Для продовження відновлення після надважкого поранення Олександр потребує продовження реабілітації та нашої з вами підтримки.

Наступний етап реабілітації коштує 102 тисячі гривень. Тому наше завдання – підтримати його на шляху до відновлення.

Підтримати:

Нагадаємо, чотири роки тому працював за кордоном, заробляв достатньо коштів, щоб забезпечити свою родину. Однак ситуація на сході України змусила повернутися додому і стати військовим, адже більш за все він прагнув для дружини і дітей щасливого майбутнього у вільній і незалежній Україні.

Рішення стати військовим було виваженим. Щоправда, його родина навіть не знала, що Олександр твердо вирішив долучитися до ЗСУ. Тому, після повернення до України просто вирушив до військкомату, пройшов комісію і підписав контракт.

Першу контузію отримав 3 грудня, унаслідок якої втратив слух. Та пролікувавшись, знову повернувся до побратимів, щоб зупинити російських варварів, які шматували Україну.

27 березня 2023 року отримав важке поранення біля н.п. Берестове Донецької області.

В той день Олександр разом з товаришами пішов на допомогу підрозділу, який потрапив в оперативне оточення. У хлопців закінчувався БК, майже всі були поранені, ворог наближався. Тому Олександр з побратимами зробили відчайдушну вилазку, але окупанти теж не планували здаватись, в бою Олександр отримав складне поранення рук та ніг.

Читайте також наші новини у Facebook