Важливо Волинь Новини

«На добудову музею Голодомору-Геноциду виділять понад 420 мільйонів гривень»

Сьогодні, під час засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики народні депутати підтримали законопроєкт щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду. Документ напрацьовано спільно з урядом Канади. Він передбачає добудову музею Голодомору-геноциду за рахунок підтримки Канади. Йдеться про 15 мільйонів канадійських доларів, що дорівнює сумі в понад 420 мільйонів гривень.

Читайте також: «Музика – це інформаційна зброя, яка може підтримати слухача», – Kalush Orchestra про «Євробачення», рідну Волинь і не тільки

«Підтриманий Проєкт закону передбачає також створення наглядової та експертної ради в Музеї, яка складатиметься з представників фахових груп, науковців, міжнародних організацій, та нащадків жертв Голодомору.»,- повідомила перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич.

Домовленості про дофінансування будівництва Музею вдалося досягти під час поїздки Президента України Володимира Зеленського до Оттави.

Народний депутат України Ірина Констанкевич пояснила, що кошти, які будуть виділені на добудову музею, не можуть бути витрачені на військові потреби.

Важливо розуміти кілька моментів щодо коштів: ціна питання введення в експлуатацію музею – 450 млн, а законсервувати будівництво – близько 300 млн. І йдеться про кошти міжнародної допомоги. Ми маємо зобов’язання перед нашими партнерами – ці кошти не можна витрачати на оборону. Маємо захищати і культуру, й історичну пам’ять, тому щира подяка тим урядам тих держав, які це розуміють і надають безпрецедентну підтримку!”, – сказала народна депутатка.

Читайте також наші новини у Facebook