Волинь Новини

Міністр Ляшко приїхав подивитися, як британці вчать лікарів у Луцьку

Упродовж кількох днів у Луцьку триватиме Міжнародний лапароскопічний практичний курс. Власним досвідом діляться шість хірургів із Великої Британії.

Читайте також: 500 000 грн щомісяця: на Волині наркоторговцям обрали запобіжні заходи

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який сьогодні, 15 листопада, перебуває із робочим візитом на Волині, безпосередньо поспілкувався з учасниками курсу. Окрім того, подякував міжнародним партнерам, які таким чином сприяють розвитку лапараскопії в країні, повідомляє Волинська ОВА у фейсбуці.

Міністр Ляшко приїхав подивитися, як британці вчать лікарів у Луцьку

Слід зазначити, що британські лікарі проводять навчання для українських колег на базі Волинської обласної клінічної лікарні. Як розповів очільник медзакладу Олександр Дудар, понад 150 чоловік з усієї України виявили бажання долучитися до програми. З них обрали 17, в тому числі одного волинянина, які вже сьогодні удосконалюють свої навички в лапараскопії.

Міністр Ляшко приїхав подивитися, як британці вчать лікарів у Луцьку

Зокрема, перші два дні курсу зосереджені на базовій лапароскопічній підготовці для молодших хірургів шляхом навчання та практичного моделювання. Натомість друга частина курсу охоплює три дні підвищення кваліфікації з лапароскопічної колоректальної хірургії з навчанням та операційними. Тож уже завтра запланована операція в режимі онлайн, спостерігати яку зможуть понад 100 практикуючих хірургів.

Міністр Ляшко приїхав подивитися, як британці вчать лікарів у Луцьку

Міністр охорони здоров’я України, своєю чергою, наголосив, що постійне навчання та самовдосконалення для лікаря є дуже важливим. Що ж стосується сьогоднішнього практикуму, то лапараскопія – це сучасний та ефективний спосіб боротьби з різними захворюваннями, який має мінімальні наслідки для організму пацієнта. Як результат, пацієнт довго не затримується в лікарні та швидко відновлює працездатність.

Довідково:

IOLE (Improving Outcome in Laparoscopic Surgery by Education) – це проєкт, спрямований на створення офіційної навчальної програми для підтримки розвитку лапароскопічної хірургії в Україні.

Курс проводиться в рамках Меморандуму про співпрацю між Міністерство охорони здоров’я України та Благодійним Фондом «Смарт Медікал Ейд Юа», за підтримки Асоціації Лапаро

Читайте також наші новини у Facebook