Волинь Новини

Волинянин відмовився від мобілізації, бо сам виховує двох дітей

У Любомлі судили уродженця селища Головне за ухилення від мобілізації. Першочергове покарання у понад три роки обмеження волі Любомлський районний суд замінив іспитовим строком.

Читайте також: “Ми зараз на самому нулю”, — заступник командира штурмового батальйону “Люті” з Волині

21 червня 2023 року Сергій Ч. отримав під особистий підпис персональну повістку про необхідність прибути до відділу територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки у складі команди для проходження служби в ЗСУ.

Проте волинянин у визначений час не прибув у пункт збору, ухилившись від призову.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. Сергій Ч. розповів, що відмовився від військової служби, бо має на утриманні двох неповнолітніх дітей. Зі слів чоловіка, його дружина ще навесні виїхала за кордон та наміру повертатися додому не має, дітьми не цікавиться, конкретне її місце перебування на даний час йому невідоме. Тож піклування та утримання дітей лежить лише на ньому. Крім того, чоловік має батьків-пенсіонерів, при цьому мати є особою з інвалідністю ІІІ групи.

Волинянин просив суд врахувати зазначені обставини і суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винним та позбавив волі на три роки і шість місяців, але замінив покарання на два роки іспитового строку.

Читайте також наші новини у Facebook