Волинь Новини

На Волині чоловік вкрав пляшку горілки

Безробітного злодія притягнули до суду.

Любешівський районний суд на днях розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності безробітного мешканця громади. Про це Район.Любешів дізнався з постанови суду від 31 серпня.

Цей чоловік 25 квітня, бувши п`яним в магазині «Вілга», в присутності продавця вкрав пляшку горілки «Green Day» 0,5 літра, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 4 статті 186 Кримінального Кодексу України, а саме відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно в умовах воєнного стану.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю, щиро розкаявся. Вказав, що за обставин, описаних в обвинувальному акті, дійсно викрав пляшку горілки. При цьому зазначив, що перебуваючи на підпитку, у квітні, точної дати не пам`ятає, знаходячись у магазині «Вілга», не маючи грошових коштів, взяв з прилавка магазину пляшку горілки.

На зауваження продавця, яка бачила, що він взяв товар, та просила його оплатити – не реагував, а втік з магазину. Надалі був затриманим працівниками поліції, у всьому їм зізнався та розповів усі обставини. Гроші за викрадену пляшку відшкодував потерпілій. Вказав, що щиро розкаюється у вчиненому та зазначив, що надалі не буде вчиняти подібних протиправних дій, просив суворо не карати.

Потерпіла підтвердила в судовому засіданні, що обвинувачений добровільно відшкодував завдані збитки, та вказала, що жодних претензій до останнього не має. У розв’язанні питання щодо міри покарання обвинуваченому поклалася на розсуд суду.

Враховуючи всі обставини справи в їх сукупності, суд визнав його винним за частиною 4 статті 186 КК України, і призначив йому покарання, застосувавши частину 1 статті 69 КК України, у виді арешту строком на шість  місяців.