Волинь Новини

«Застали в робочому кабінеті разом з працівницею»: хто намагається дискредитувати голову Волинського апеляційного суду??

У Facebook невідомі користувачі почали поширювати інформацію, що нібито якісь сторонні особи застали голову Волинського апеляційного суду в його робочому кабінеті оголеним із працівницею.

Чи можуть бути нічим не підтверджені дописи спробою шантажу та дискредитації голови суду, кому може бути вигідний наклеп та як сторонні особи могли потрапити до суддівського кабінету, якщо судова охорона перевіряє кожного, з’ясовували журналісти телеканалу Аверс.

Голова суду Віктор Гапончук каже, що першоджерело таких дописів – фейковий акаунт із російської соцмережі.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Наскільки мені відомо, перше джерело, яке поширило цю інформацію, – це скопійований акаунт з російських веб-ресурсів. Автора, який там зазначений, просто не існує в природі. Наступні два джерела, які поширювали цю інформацію, також є штучно створеними сторінками. Про першоджерело було зазначено, що це фейкова сторінка, і її було видалено», – каже Віктор Гапончук.

Кому може бути вигідна спроба заплямувати ім’я голови апеляційного суду? Віктор Гапончук не на камеру сказав, що у нього є припущення, але офіційно свої здогадки поки не озвучує. Він не відкидає того, що така дискредитація пов’язана з його суддівською діяльністю. Але фактів тиску на нього наразі немає.