Волинь Новини

Зловмисники зламали сторінки волинян у мережі і виманюють гроші на лікування

Жительки сіл Скобелка і Мирків Горохівської територіальної громади виявили непроханих візитерів у фейсбуці.

Так, дурисвіти не просто зламали сторінку скобелчанки, а й стали просити від її імені гроші. Мовляв, «позич 6300 гривень на кілька годин, бо хто ж допоможе, як не подруга, родичка чи просто хороша людина».

На щастя, жінка швидко повідомила про цю пакість усім і працівникам відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького районного управління поліції ГУНП України у Волинській області. За попередньою інформацією, в байку зловмисників таки повірили кілька людей.

Аналогічна прикрість цими днями сталася з мешканкою села Мирків цієї ж громади. Жінка побачила у Facebook інформацію про те, що мама її знайомої «потрапила в ДТП і просить допомогти грошима на лікування».

Сердечна жінка відразу перерахувала 200 гривень. Як потім з’ясувалося, ними теж скористалися ошуканці, зламавши сторінку своєї чергової жертви.

Правоохоронці знову закликають усіх швидко реагувати на такі злочинні дії ошуканців: перш, ніж поспішати допомагати в схожих ситуаціях, зателефонуйте тому, хто начебто опинився в біді й пише вам про це, а не розповідає.

Випадки із горохівчанками нехай послугують повчальними прикладами.