Важливо Волинь Новини

Низький уклін: минають роковини від дня смерті Героя з Волині. ФОТО

58-річний старший сержант Володимир Дудюк загинув 14 червня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Берестове на Донеччині. Боєць потрапив під ворожий артилерійський обстріл та отримав смертельні поранення.
Володимир народився в селі Вілька-Підгородненська Волинської області. Жив у селищі Локачі. Закінчив Львівський зооветеринарний інститут. Певний час працював ветеринаром, потім – лаборантом у місцевій лікарні, згодом став асистентом патологоанатома. Любив тварин, захоплювався риболовлею та колекціонував монети. Цікавився історію та всім, що з нею пов‘язане.

З 2015 року Володимир воював в АТО. Надавав першу медичну допомогу воїнам у гарячих точках Донбасу: Сєвєродонецьку, Попасній, Гранітному, Щасті. Згодом підписав контракт на військову службу у 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Був старшим бойовим медиком розвідувальної роти. Мав позивний Док.
З першого дня повномасштабного російського вторгнення Док був на передовій. Брав участь у боях за Київщину, Харківщину, Миколаївщину та Бахмут на Донеччині.

«Мій тато був дуже хорошою і доброю людиною з великим серцем та хорошим почуттям гумору. Завжди приходив на допомогу людям, був патріотом своєї країни! Найбільше в житті любив своїх дітей та онуків. Він завжди говорив, пішов воювати, щоб ми не знали що таке війна і щоб та нечисть не добралася до нас…» – розповіла донька полеглого воїна Іванна.

Поховали військовослужбовця в селищі Локачі на Волині, де він прожив майже все життя.
У Володимира залишилися батьки, дружина, донька, двоє синів та онуки. Його молодший син також боронить Україну.