Новини

Зеленський: Жодної руїни в Україні не залишиться

Усе відбудуємо, все відновимо, і вже точно знаємо, які кроки в якому таймінгу та якими силами потрібно зробити, щоб перемогти російську агресію й нашою відбудовою.

 

На цьому наголосив у вечірньому відеозверненні Президент Володимир Зеленський.

Він розповів про годинну розмову із Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Йшлося про безпеку, ситуацію на полі бою, постачання зброї для ЗСУ, передає Рівне Вечірнє.

Зеленський відмітив, що у кожній розмові значна увага приділяється довгостроковій безпеці та гарантіям миру.

«Польща цілком реалістично сприймає потребу в членстві України в НАТО. І це об’єктивна потреба. Ми разом напрацьовуємо конкретний зміст для саміту Альянсу у Вільнюсі. Це саме той момент, коли мають бути повністю розбиті російські припущення, що нібито хтось у НАТО досі боїться Росії. Такі припущення підживлюють російські агресивні амбіції. Маємо й можемо їх знешкодити. Дякуємо Польщі за підтримку України й реального посилення НАТО», – зазначив Володимир Зеленський.

На наступному тижні в Лондоні відбудеться Конференція з відновлення України.

«Це буде вагомий захід, дуже представницький, який об’єднає і політичні, і бізнесові зусилля заради відновлення нашої країни та нормального життя наших людей. Ключовий український принцип – простий і справедливий, а саме: жодної руїни в Україні не залишиться», – сказав Президент.

Також Зеленський повідомив про продовження комунікації з партнерами щодо російського ракетного виробництва: «російські нелюди завдали чергових ракетних ударів по Одесі – з «Калібрів». Десятки компонентів цих «Калібрів» поставлені в Росію з інших країн. Очевидно, що кожен такий шлях постачання – це шлях посилення терору. Світ має інструменти, щоб перекрити всі подібні шляхи – з кожної країни, від кожної компанії, чиї компоненти використовуються російськими виробниками ракет».

Президент закликав завжди пам’ятати, що всі в Україні зобов’язані своїм життям тим, хто став на захист життя народу й незалежності.

«Повага до наших воїнів, повага до рідних наших воїнів, повага до дружин і чоловіків усіх тих, хто став на захист держави, – це безумовно. Вдячність цим людям – це безумовно. Україна вміє бути вдячною, і це варто показувати щодня», – наголосив Володимир Зеленський.