Волинь Новини

Вдовою залишилася 18-річна дружина: воїну з Луцького району просять присвоїти звання Героя України

На сайті Президента України дружина загиблого 23-річного воїна з Колківської громади Луцького району Володимира Прокопчука розмістила петицію про присвоєння захиснику найвищої державної відзнаки «Герой України», – пише ВСН.

Володимир восени встиг одружитися. Загинув 23 квітня 2023 року, вдовою залишилася 18-річна дружина.

З 15 квітня 2019 року Володимир Прокопчук був учасником ООС, захищав Україну у лавах НГУ на Сході України. Під час повномаштабного вторгнення Росії в Україну продовжував службу в складі НГУ в/я 3028 Ягуар,14-бригаді «Червона Калина». Разом з побратимами боронив Ірпінь, Бучу, Київ, Макарів.

На Донеччині захищав такі міста як Білогорівка, Сіверськ, обороняв Маріупольський аеропорт.

Із надлюдською стійкістю і мужністю вони утримували свої позиції на фронті і отримав нагороди: Ветеран Війни, нагороджений відомчою заохочувальною відзнакою – нагрудним знаком «За доблесну службу». 26 березня 2023 року був нагороджений грамотою Калинівської міської ради за мужність і відвагу, проявлені під час виконання військового обов‘язку по захисту суверенітету територіальної цінності та недоторканості України.

Його побратими зазначають, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності. Власним життям врятував життя своїх побратимів, прийнявши весь удар на себе. Загинув 23 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області, у населеному пункті Івано-Дар‘ївка, внаслідок мінометного обстрілу від мінно-вибухової травми.

Петиція створена 8 травня. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Проголосувати можна за цим посиланням.