Волинь Новини

ВНУ долучився до до реалізації унікального проекту

У Палаці культури міста Луцька відбувся гала-вечір проєкту «Підприємливі діти 2023», до організація якого долучилися студенти, викладачі та керівництво Волинського національного університету імені Лесі Українки.

У міжнародному проєкті «Підприємливі діти 2023» взяли участь 60 дітей шкільного та дошкільного віку та 15 студентів. Новизною проєкту є участь у ролі маленьких підприємців вихованців дитячих садочків обласного центру Волині.

проєкт

ВНУ імені Лесі Українки став співорганізатором реалізації проєкту разом із Луцькою міською радою, ГО «Ефект дитини». Партнерами проєкту стали представники компаній Луцька та Волині.

«Дорогі діти, Успішна людина має дуже багато працювати, бути дуже активною і дуже багато знати і вміти. Надзвичайно правильно, ефективно, що є такий проєкт, який змалку дозволяє дітям освоювати ті компетенції, які так необхідні у подальшому житті. Для того, щоб ви добре оволоділи підприємницькими компетентностями з вами працювали найкращі студенти. А вони навчаються у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Більшість ваших вчителів також навчалися у нашому навчальному закладі, тому навчайтеся, здобувайте нові знання і вміння і приходьте до нас на навчання», – сказав Анатолій Цьось.

проєкт

Проєкт вперше реалізовували в польському Любліні у 2018 році. За кілька років польське місто вивело його на міжнародний рівень, а у 2022 Луцьк став першим містом, яке реалізовувало проєкт в Україні.

В рамках проєкту луцькі діти вчилися заробляти та витрачати кошти, зважаючи на поточну ситуацію в країні, вчилися писати бізнес-плани, відвідували майстер-класи, набували практичних знань у сфері бізнесу.

проєктпроєкт

На фінальній частині проєкту учасників, серед яких були і студенти Університету Лесі Українки, віздначили грамотами. Частину зароблених під час реалізації проєкту коштів передадуть на потреби ЗСУ. Зокрема, армійці отримали від юних підприємців планшет.

проєктпроєктпроєктпроєктпроєктпроєктпроєкт