Новини

Зеленський прибув до Саудівської Аравії

Глава держави Володимир Зеленський у Саудівській Аравії планує виступити на саміті Ліги арабських держав. Говоритиме про зміцнення двосторонніх відносин та зв’язків України з арабським світом.

Про це Зеленський повідомив у своєму телеграмі, передає Молодий Буковинець.

У президента також запланована зустріч зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом та інші двосторонні переговори.

“Наші пріоритети – повернення усіх політичних в’язнів Криму і тимчасово окупованих територій, повернення всіх полонених та незаконно депортованих, представлення нашої формули миру, до реалізації якої необхідно залучити якомога більше держав, гарантування енергетичної безпеки наступної зими”, – зауважив президент.

За його словами, ще одним пріоритетом є захист мусульманської спільноти України.

“Разом з нами – Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу. Крим першим постраждав від російської окупації, і більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, – мусульмани”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що Зеленський після відвідування Саудівської Аравії поїде на саміт G7 в Японії. Однак згодом секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив, що президент України Володимир Зеленський візьме участь в саміті G7 в Японії онлайн.