Волинь Новини

Любешівський край: власникам великої рогатої худоби необхідно звернути увагу

У селищі Любешів запроваджено програму дотацій для утримання молодняку, згідно з якою власники можуть отримати фінансову підтримку.

Для власників ідентифікованого молодняку великої рогатої худоби (ВРХ). Згідно з програмою, заявники можуть отримати фінансову підтримку з місцевого бюджету за умови відповідності встановленим критеріям – повідомляється на сайті громади, передає Район. Любешів.

Дотація надається протягом перших дванадцяти місяців утримання молодняку ВРХ. За перші шість місяців після народження кожної голови молодняку власнику нараховується 700 гривень. На наступні шість місяців сума збільшується до 1300 гривень за голову. Загальний обсяг дотації на одну голову молодняку ВРХ не може перевищувати 2000 гривень.

Для отримання дотації необхідно подати до селищної ради комплект документів. Серед них заявка за встановленою формою, копії паспортів ВРХ, виданих відповідно до законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин, а також у випадку утримання 10 і більше голів молодняку ВРХ – витяг з Єдиного державного реєстру тварин. Додатково потрібна копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань для суб’єктів господарювання, копія паспорта громадянина України або ID-картки разом із витягом із реєстру територіальної громади для особистих селянських господарств, а також копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків. Фізичні особи, які відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків з релігійних причин, повинні подати копію паспорта з відповідною відміткою. Також необхідні реквізити міжнародного номера банківського рахунку.

Документи приймаються двічі на рік у термін до 1 червня та до 1 листопада поточного року. Заявники можуть звертатися в адмінбудівлю селищної ради за адресою вул. Незалежності, 53, кабінет 406. Контактна особа для отримання інформації – Людмила Кононович, телефон – 0673057597. Приймання документів проводиться з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 16:00, крім суботи та неділі.