Волинь Новини

У Луцьку батьків першокласників закликають завчасно пройти медогляд

У Луцькій міській дитячій поліклініці ще з минулої осені доступна можливість проведення планових медичних оглядів дітей, які у вересні 2023 року підуть до школи.

Як зазначає на своїй сторінці у фейсбуці директорка Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська, зараз це можна зробити без поспіху і черг, детально дослідивши стан здоров’я дитини.

За її словами, більшість батьків ігнорують проходження медоглядів дітей завчасно і відкладають все на останні дні літа. В результаті страждають усі – діти – через стреси і багатогодинне перебування в поліклініці; батьки – через довжелезні черги і необхідність «пробиватися» до лікаря; лікарі – через величезне перевантаження.

Адже в останні дні літа лікар приймає по 70-80 відвідувачів за зміну замість максимальної межі у 40 відвідувачів. У такій ситуації говорити про якість, на жаль, не доводиться.

«Тому звертаємось до батьків, яким не байдужа якість медичного огляду і стан здоров’я дитини! Розпочніть обхід лікарів уже зараз. Адже медогляд є плановою процедурою. Ви можете записатися до спеціалістів, кожен із яких ретельно огляне дитину. Тоді влітку ви і ваші діти будуть відпочивати, повністю підготувавшись до школи, а не стояти в чергах у серпні!», – закликає лікарка. 

 

Для цього батькам необхідно звернутися до свого педіатра, з яким укладено декларацію, і взяти направлення до спеціалістів. Далі – записатися до кожного з них і поступово обійти всіх необхідних вузькопрофільних спеціалістів. Зараз у батьків для цього є достатньо часу, щоб уникнути зайвих стресів і скупчень людей.

Після всіх обстежень і щеплень педіатр підготує довідки форми 086-1/о, 086-2/о для подання в школу.

Записатися до спеціалістів батьки можуть за телефонами на офіційному сайті Луцької міської дитячої поліклініки https://www.lmdp.lutsk.ua. На сайті також можна записатися до лікаря-педіатра в онлайн-форматі, або зателефонувавши в реєстратуру.