Важливо Волинь Новини

У Луцьку відзначили 105-річчя Товариства Червоного Хреста

Сьогодні, 20 квітня, у Луцьку з нагоди відзначення 105-річчя відбулася презентація роботи Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

До слова, захід відбувся на Театральній площі міста.

Для волинян була представлена демонстрація проєктів «Мобільні Медичні Бригади», BraVo, «Психосоціальна підтримка» та медико-психосоціального супроводу хворих на туберкульоз.

Згодом представники Волинської обласної організації Товариства Червоний Хрест провели майстер-класи із надання першої допомоги та майстер-клас із догляду вдома.

Протягом кількох годин усі охочі мають можливість безкоштовно здати кров на аналіз на наявність вірусних гепатитів В і С та ВІЛ у мобільній лабораторії в центрі Луцька.


“Тішить, коли відбуваються подібні акції. Це корисний досвід, який допомагає навчитись різним методикам догляду. А також надати домедичну допомогу в критичних ситуаціях”, – зазначив лучан Антон.

Довідково:

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України Товариство Червоного Хреста України оперативно мобілізувало всі сили та ресурси й розпочало надавати допомогу постраждалому населенню. З 24 лютого 2022 року волонтери і співробітники Товариства Червоного Хреста України майже цілодобово працюють у різних куточках України: доставляють гуманітарну допомогу, проводять навчання з першої допомоги й мінної небезпеки, надають психосоціальну підтримку. Загони швидкого реагування виїжджають на місця руйнувань житлових будинків разом з ДСНС України, евакуюють людей та транспортують маломобільних осіб з «гарячих точок», чергують на залізничних вокзалах і пунктах перетину кордону. Місцеві осередки Товариства облаштовують місця для людей, які були вимушені покинути свої домівки та забезпечують їх найнеобхіднішим.

Робота Товариства постійно координується з державними службами України, партнерами та колегами з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Товариство Червоного Хреста України є добровільною гуманітарною громадською організацією, покликаною захищати життя та здоров’я людей і забезпечувати повагу до людської особистості. Міжнародний Рух сприяє досягненню взаєморозуміння, дружби, співробітництва.