Волинь Новини

Зеленський відвідав кордон із Білоруссю та Польщею на Волині. Що відомо

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Волинь відвідав прикордонну ділянку, де сходяться кордони трьох держав: України, Польщі та Білорусі.

Як повідомили в Офісі Президента України, Зеленський приїхав, щоб ознайомитися з облаштуванням державного рубежу на цьому напрямку.

Прикордонники показали, як укріплений кордон з Білоруссю в межах Волинської області. Наразі триває нарощення інженерних загороджень, фортифікаційних споруд і налаштування систем віддаленого відеоспостереження.

“Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста було продемонстровано, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону”, – зазначили ОПУ.

Також Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями Державної прикордонної служби та вручив їм нагороди, зокрема ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, “За мужність” ІІІ ступеня, а також медалі “За військову службу Україні”.

Після зустрічі із прикордонниками відбулася робоча нарада щодо облаштування та охорони держкордону, під час якої президенту доповіли про ситуацію в зоні відповідальності оперативного угруповання військ “Волинь