Волинь Новини

На Волині спіймали чоловіка, який копав пісок

Інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування здійснили заходи контролю, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень в екосистемах на територіях Маневицької та Прилісненської ТГ.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області, – пише ВолиньUA.

Під час заходу контролю виявили особу, яка порушила права державної власності на надра. А саме, за межами села Чарторийськ Маневицького району, громадянин здійснював екскаватором-навантажувачем забір піску на земельній ділянці, яка йому не належить. Жодного дозвільного документа на користування ділянкою надр чоловік не мав, що є порушенням ст.19 КУ «Про надра».

Нагадаємо, що українське законодавство відносить пісок до корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення, видобуток яких дозволено за наявності відповідної ліцензії, гірничого відводу, плану розробки родовища та інших дозвільних документів.

Винну особу інспектори Держекоінспекції Волині притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 47 КУпАП, сума штрафу – 1700 грн.

Також порушнику природоохоронного законодавства буде виставлена претензія за завдану шкоду довкіллю.