Новини

Польща будує бар’єр на кордоні із росією

Польща почала зводити електронний бар’єр на межі з Калінінградською областю рф для ефективнішого контролю за ситуацією на кордоні.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, передає Високий Замок.

«Триває будівництво електронного бар’єра на польсько-російському кордоні. Роботи завершать восени цього року. Ми матимемо повний моніторинг того, що відбувається на кордоні з рф», — повідомив Камінський.

Систему камер і датчиків руху встановлять на 199 кілометрів кордону. Її радіус дії охоплюватиме весь сухопутний кордон з рф, за винятком ділянки Віслинської коси, де вже кілька років кордон охороняють радіоелектронними засобами.

Камінський зазначив, що бар’єр на кордоні з росією буде «неймовірно сучасним» — таким, як і на кордоні з білоруссю.

«Наш східний кордон, я переконаний, буде чудово підготовлений до будь-яких протиправних дій, які пов’язані з кризовими ситуаціями з нашими східними сусідами. Я переконаний, що це буде найкраще захищений кордон в Європейському Союзі», — наголосив він.

Відомо, що ділянку захисного бар’єру розділять на 12 функціональних секцій. На ній встановлять майже 2 тисяч стовпів для відеоспостереження, 3 тисячі відеокамер і 700 км силових, передавальних і сигнальних кабелів.

На будівництво бар’єра виділили понад 83 млн доларів, зокрема — понад 9 млн доларів на зміцнення рельєфу на окремих ділянках кордону.