Новини

Чому закрито інформацію про втрати ЗСУ: роз’яснення Міноборони

Під час війни важливо утримувати баланс між позитивними та негативними новинами. При цьому влада прийняла свідому політику щодо нерозголошення втрат України.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю NV, передаж Молодий Буковинець.

Резніков зазначив, що постійні погані новини руйнують мораль та внутрішню стійкість людей, у такий спосіб руйнується і стійкість оборони.

“Для того, щоб перемогти, ось це відчуття єдності суспільства надважливе, і ворог намагається руйнувати його насамперед. Ця віра нас уже врятувала, бо був час, коли в нас не вірили навіть наші партнери, вони вважали, що через 72 години впаде Київ, уряд разом із президентом втечуть, парламент втече, ну і за три тижні всю країну окупують”, – зазначив він.

Міністр наголосив, що влада свідомо не повідомляє про втрати.

“Це свідома політика, це ухвалене рішення і на рівні Генерального штабу та Ставки верховного головнокомандувача, парламенту та уряду”, – зазначив він.

При цьому Резніков вважає, що влада правильно комунікує на теми вмотивованості та розуміння небезпеки.

Нагадаємо, триває 406-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби було відбито понад 60 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.