Важливо Волинь Новини

На біоетанольному заводі у Луцьку побудували ще одну лінію виробництва

Біоетанольний завод у Луцьку збільшив свої потужності і збудував ще одну лінію переробки зернових культур на біоетанол.
Про це у коментарі журналістам розповів заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин, – йдеться на офіційному сайті Гнідавського цукрового заводу.

На підприємстві переконані, що у цей не простий для країни час потрібно підставити плече сільгоспвиробникам. Зокрема відкриття нових потужностей на біоетанольному заводі дає можливість сільгоспвиробникам, які виростили врожаї пшениці, кукурудзи, однак зіштовхнулися з проблемою експорту реалізовувати свою продукцію на місці.

“Зараз ми приймаємо як від великих сільськогосподарських підприємств так і від одноосібників кукурудзу, яку ми переробляємо на біоетанол. Це може бути кукурудза прямо з поля, а відповідно сільгосвиробникам не потрібно витрачати додаткові кошти на її сушіння та зберігання”, – каже Олександр Нікішин.

На підприємстві запевняють, що їх потужності будуть тільки зростати і вже невдовзівони зможуть переробляти не тільки кукурудзу, але й іші зернові, а це суттєвий внесок у розвиток української економіки, адже у зв’язку з війною і блокуванням країною-агресором морських портів питання ексорту зерна стоїть доволі гостро.